”Ted - 2011”

12 år som PGA pro & 55 år som spelare

Jag är golfspelare sedan 1956 (!) och började med golfinstruktioner redan i slutet av 60-talet. Detta har sedan fortsatt parallellt med mitt andra yrkesliv fram till 1999. Då fick jag förmånen att börja PGA’s tränarutbildning och blev samtidigt medlem i PGA. Har sedan kvalificerat mig att genomgå både den grundläggande tränarutbildningen (GTU) och den högre tränarutbildningen (HTU). Dessutom har jag deltagit i PGA’s olika utbildningsseminarium, både regionalt och centralt. Jag är certifierad Natural Golf instruktör samt auktoriserad nybörjartränare, av Svenska Golfförbundet, för den nya utbildningen ”Grönt kort – på väg till hcp 36”.
Min specialitet är coaching, en personlig utvecklingsplan för ditt golfspel. ”Att lura bankonstruktören med min spelförmåga”.
Under skoltiden i Åhus och Kristianstad på 60-talet spelade jag golf i KGK, och deltog i tävlingar runt om i Skåne.
Senare i karriären deltog jag även i Flygvapenmästerskap och Pilotvärldsmästerskap. Du förstår att mitt andra yrkesliv var – pilot; både stridspilot i Flygvapnet och Flygkapten i bl.a. SAS.
2003 började jag som Pro & 2005 tog jag ta över som Head Pro på Araslövs GK och flög då deltid som Kapten i SAS. Mellan 2006 – 2009 arbetade jag heltid som Head Pro.

Du är varmt välkommen till mig så ska jag hjälpa Dig att komma framåt med Din golf.